Face en Face > Particulier >
   
 

Voor jezelf, alsof het een geschenk is.

Je overweegt iets van jezelf te veranderen, een eigenschap, een houding, de manier waarop je met iets of iemand omgaat.

Misschien overweeg je het niet maar vind je dat het moet, omdat je rondloopt met een klacht of een probleem waarvan je denkt dat het zo niet langer kan. En omdat je er steeds maar weer tegenaan loopt.

Misschien is het de hoogste tijd omdat je de weg kwijt bent.

Hoe pak je die verandering aan...

Vaak wordt mij dan de vraag gesteld: Welke methode gebruik jij? Zeg ik dan dat ik jou help om zicht te krijgen hoe jouw keuzen tot stand komen, om jou te leren zien dat er iets in jou zit dat er voor zorgt dat je steeds weer de 'verkeerde dingen doet?' Nee, ik denk niet dat ik dat zeg, want dat geeft je geen enkel inzicht en helpt jou niet verder. Alhoewel het wel klopt, dat van dat ' leren zien'.

Wat ik misschien wel zeg: Counseling is geen veredelde vorm van instructie, van jou instrueren hoe je leven moet. Wat wij in de plaats van instructie kunnen doen is dat wij samen gaan kijken naar jouw manier van omgaan met jezelf en met anderen. Vaak is die manier voor jou zo vanzelfsprekend, omdat je dat altijd zo gedaan hebt, dat je niet ziet hoe dat er uit ziet. Zodra je ervaren hebt hoe je met jezelf en anderen omgaat, kies je vast wel voor wat goed is voor jezelf.

V 21.08.05