Face en Face > Particulier >
   
  - Volg de blauwe lijn
- Zeg hoor 's, ik doe dit niet voor de eerste keer
- Noodkreteltaal
- Carrière Roadblock
- Maurits Stakenburg

Volg de blauwe lijn

“Kijk goed naar de bordjes Röntgenafdeling en volg de blauwe lijn”, zeg ik tegen een verdwaalde moeder met haar bange kind en denk dat het zo moeilijk toch niet kan zijn.

Een jaar later loop ik door dat ziekenhuis dat ik ken als mijn broekzak, met mijn huilende dochter (2 jaar) op de arm. Ik kan de Röntgen niet vinden en verdwaal.

Ik bedoel met de anekdote: als mijn dochter nooit haar armpje gebroken had, was ik nooit in dat ziekenhuis verdwaald en had me nooit geschaamd voor mijn houding naar die moeder. In dit geval heeft het toeval mij geleerd dat angst geweldig blokkeert en dat ik mij een volgende keer verplaatsen zal in de verdwaalde bange moeder. Misschien, als ik tijd heb, loop ik even met haar mee naar de Röntgen.

Met het inroepen van professionele ondersteuning kiest u er voor dat toeval voor te zijn en snel verder te komen. Professionele ondersteuning laat u ook zien dat uw mind-set bepalend is voor hoe u de dingen waarneemt. U kiest er ook voor die mind-set met een relativerende knipoog te zien.